Onderhoud

Onderhoudssnoei

Bomen in een verstedelijkt millieu dienen onderhouden te worden. Bij een onderhoudssnoei worden er dode, zieke, onveilige en probleem takken verwijderd. Op deze manier kan de boom gezond en veilig voor zijn omgeving verder groeien.

Fruitbomen snoeien

Fruitbomen vereisen een specifieke snoei. Ze worden aangeplant vanwege zowel estetische redenen als voor de productie van fruit. Bij de snoei van fruitbomen zorgen we er voor dat de boom gezond blijft maar dat hij ook optimaal fruit kan produceren.

Kroonverankering

Soms is het nodig omwille van de veiligheid bepaalde takken of stamdelen aan elkaar te verbinden door middel van een touw. Dit proces heet men verankeren. Het gaat steeds gepaard met een gepaste snoei en dient steeds door specialisten uitgevoerd te worden.

Stormschade

Door storm beschadigde bomen of takken kunnen wij voor u op een veilige manier verwijderen.

 

Knotten

Het knotten of leiden van bomen moet een weloverwogen beslissing zijn waarbij rekening word gehouden van bij de aanplant. Wanneer er voor een dergelijk beheer van de boom gekozen wordt dient deze achteraf geregeld terug vakkundig op knot gezet te worden.

Aanplanten

Het is belangrijk om al van bij de aanplant rekening te houden met de boomsoort die aangeplant wordt. Een goede keuze houd rekening met zowel standplaatsomstandigheden, redenen waarvoor de boom aangeplant wordt   (esthetisch, beleving en gebruik, structuurbepalingen en - geleiding) en de boomgrootte. Enkel als we met al deze elementen rekening houden kan een duurzame keuze gemaakt worden.

Behandeling van ziekten en plagen

Ziekten of plagen bij bomen kunnen schadelijk zijn voor zowel de boom als de omgeving. Tijdig ingrijpen kan vaak onnodig overlast voorkomen.

Stel een vraag